طريقة عمل البسبوسة
:المكونات
500جرام دقيق سيمولينا
50جرام جوز هند
نصف باكو بيكنج بودر
150جرام سكر
125 جرام ماء
50 جرام شربات ثقيل(عبارة عن 2 كوب سكر وكوب ماء ويسخن فى اناء حتى الغليان وعند الغليان يوضع نصف ليمونة)
نصف كوب سمنة
شربا تخفيف(عبارة عن واحد كوب سكر وواحد كوب ماء ويسخن فى اناء حتى الغليان وعند الغليان يوضع
نصف ليمون)
50جرام جوز هند
نصف باكو بيكنج بودر
150جرام سكر
125 جرام ماء
50 جرام شربات ثقيل(عبارة عن 2 كوب سكر وكوب ماء ويسخن فى اناء حتى الغليان وعند الغليان يوضع نصف ليمونة)
نصف كوب سمنة
شربا تخفيف(عبارة عن واحد كوب سكر وواحد كوب ماء ويسخن فى اناء حتى الغليان وعند الغليان يوضع
نصف ليمون)
:الطريقة
يوضع الدقيق مع البيكنج بودر وجوز الهند والسكر فى اناء ويوضع الشربات الثقيل مع السمنة ويقلبوا جيدا فى اناء اخر ثم يوضع الخليط السابق على السمنة والشربات ويقلبوا جيدا وثم يعجن الخليط بالماء ثم توضع فى صينة مدهونة سمنة وتفرد فيها ثم توضع فى الفرن فى درجة حرارة متوسطة لمدة 30 دقيقة وعند خروجها وهى سخنها تسقى بالشربات الساخن فور خروجها من الفرن بحيث يكون البسبوسة والشربات ساخنين
وبالهنا والشفا
وياريت لو فى اى استفسار تقولولى
وبالهنا والشفا
وياريت لو فى اى استفسار تقولولى